Az olyan kompakt lemezeket, mint a HPL, a kemény papír vagy a kemény szövet, széles körben használják tervezési lehetőségeik és robusztus tulajdonságaik miatt. Ez az anyag különösen népszerű a bútorokban, a konyhában és a vásárok építésében, a homlokzatépítésben, de a szaniteriparban is. A HPL különösen keresett ott, ahol robusztus tulajdonságokat és a legmagasabb igényeket kell kielégíteni. A kompakt lemezek megmunkálása során azonban a szerszámigénybevétel magas, mivel a felületi bevonat megfelelő keménységgel rendelkezik. A feldolgozáshoz ezért keményfém vagy gyémántélű forgácsolóélű szerszámokra van szükség a jó forgácsolási minőség elérése érdekében. Különösen nagy megmunkálási mennyiségek esetén előnyösek a gyémánthegyű szerszámforgácsolóélek, mivel a hosszabb éltartam miatt sokkal gazdaságosabbak.

 

A Leitz szerszámválasztéka minden megmunkálástípushoz rendelkezik a megfelelő szerszámmal, és kiváló eredményeket ér el a minőség, a termelékenység és a hatékonyság tekintetében.

Ha tökéletes forgácsolási és formázási eredményről van szó, a gyémántélű Diamaster PRO Z 1 és Z 2 marómaró  a megfelelő szerszám. Enyhén pozitív tengelyszöge miatt a forgács kilökődik a horonyból, és a vágási felületek tiszták és forgácsmentesek. Ez növeli a hatékonyságot, mivel kiküszöböli az időigényes tisztítási munkák szükségességét. A gyémánt alapú vágóél különösen alkalmas merülő maráshoz.

A Leitz kifejezetten beszúráshoz és formázáshoz, semleges marási viselkedéssel és nagy előtolási sebességgel fejlesztette ki a Diamaster PLUS Z 2 marószárat. Ennek a vágónak a különlegessége a váltakozó tengelyszög, amely jó éleket hoz létre felül és alul, valamint tökéletes vágási felületet a formázáskor. A nagy előtolási sebességet különösen a szerszám stabil kialakítása teszi lehetővé. A  Diamaster PLUS Z 2 marónak  van egy olyan változata is, amely különösen alkalmas beszúrásra a fészkelési folyamatban. A negatív tengelyszöggel felszerelt kivitelváltozat törésmentes éleket biztosít beszúráskor, és bosszantó utómunkát takarít meg az élen. Ezenkívül ez a szerszámkialakítás támogatja a munkadarab befogását a fészkelési folyamat során lévő kis mart alkatrészek esetében.

Az ezekben a termékcsaládokban található routerek raktárról kaphatók minden elterjedt géphez, különböző átmérőkben. Más elterjedt útválasztókhoz képest hosszú élettartamukkal és többszörös újraélezhetőségükkel lenyűgöznek.

A  kifejezetten a HPL anyagkövetelményeihez igazított HW-massiv Z 2 fúróval kiszakadásmentes furatok érhetők el, amelyek észrevehetően növelik a végtermék minőségét. Ezt a speciális vágóél-elrendezés biztosítja. A HW-solid Z 2 fúró a megnövelt éltartamot és a nagy stabilitást jelenti. Ezenkívül a polírozott forgácskamra biztosítja a jó forgácseltávolítást.

A tökéletes vágóéleket és vágófelületeket, valamint a nagyobb termelékenységet a panelek vágásakor  a Leitz lapszabász körfűrészlapok és az elővágó körfűrészlapok biztosítják  . A szinkronizációs elővágás és az ellenforgásban történő elválasztó vágás kombinációja kiszakadásmentes éleket eredményez mind felül, mind alul, és így ennek megfelelően kiváló minőséget. Ezenkívül többször is élezhetők és jelentősen tartósabbak. Ezenkívül innovatív foggeometriával és töltött lézerdíszekkel vannak felszerelve, így lényegesen kevesebb zajt generálnak. Ezek a körfűrészlapok keményfém vagy gyémánthegyű változatban kaphatók raktárról, és alkalmasak minden elterjedt panelméretező és csúszó asztali fűrészhez.

Ezzel a kompakt lemezlemezekhez készült összehangolt szerszámprogrammal a Leitz kifejlesztette a tökéletes végtermék kulcsát, és minden igényre készen áll az ideális megoldásra. A szerszámok és megmunkálási eredmények minőségére vonatkozó ígéretével a Leitz olyan fenntartható megoldásokat hoz létre új dimenziókban, amelyek időt és pénzt takarítanak meg a nagyobb hatékonyság és termelékenység révén. A világ legnagyobb, magasan kvalifikált szolgáltató központjainak hálózatával a Leitz logisztikai és tanácsadási koncepciójával megbízható partner a kereskedelem és az ipar számára is. Ily módon a Leitz segíti a felhasználókat a nagyobb siker elérésében.